SZIJJÁRTÓ PÉTER

Teljes szövegű keresés

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön a választások előtt, emlékezetes cukrászdai beszédében szövetséget ajánlott a nemzetnek, és a következőket mondta - idézem -: “A Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltjeként személyes felelősséget vállalok azért, hogy kormányunk ingyenessé teszi a tankönyvet az általános iskola első nyolc évében.”
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az emberek egy része ekkor hitt önnek. És ez a hit még akkor sem rendült meg önben, amikor oktatási miniszterjelöltje bizottsági meghallgatásán, majd a kormányprogram sem erősítette meg a tankönyvek ingyenességére vonatkozó ígéretét.
Így érkezett el a tanévkezdés ideje, tisztelt miniszterelnök úr, amikor nagyon sok gyermek és szülő együtt indult az iskolába, és együtt kívánták felvenni tankönyveiket. Az iskolában döbbentek rá, hogy pénzt is kellett volna vinni magukkal, mégpedig nem is keveset, hiszen az ön ígéretével szemben nem lett ingyenes a tankönyv az általános iskolákban.
Az országos méretű felháborodásról Hende Csaba képviselőtársunk hozott önnek hírt ide, a Parlament falai közé, és azonnali kérdésére adott válaszában a miniszterelnök úr megígérte, hogy ki fogja fizetni a családoknak az ingyenes tankönyv elmaradása miatt keletkezett kiadásait. A miniszterelnök úr néhány óra, néhány nap alatt természetesen rájött arra, hogy ezen ígérete nem lehetséges, ezért ez az egyébként nagyvonalú ígéret egy-egy család számára megtett, meglehetősen szerény ígéretté alakult át.
Ezek után, tisztelt miniszterelnök úr, január 25-én Gál J. Zoltán kormányszóvivő azt nyilatkozta, hogy ön a második ígéretnek megfelelően kifizette Pollák Erzsébetnek a tankönyvek árát. Pollák Erzsébet azonban azt mondja, hogy a tankönyvek ára a mai napig nem érkezett meg hozzá.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Azt szeretném kérdezni öntől, hogy hány család tankönyvcsekkjeit tetszett kifizetni, hány családnak tett ígéretet a miniszterelnök úr, és kifizette-e Pollák Erzsébet tankönyvcsekkjét, mint ahogyan azt itt a Parlament falai között ígérte.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem