TÓTH SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

TÓTH SÁNDOR
TÓTH SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. A gazdasági bizottság valóban támogatta ezt a módosító indítványt, és én is szeretnék mellette érvelni, ugyanis az Európai Unióban ez valóban az intervenciós felvásárlásra felajánlható termékek között szerepel.
És nem is akarok másra hivatkozni, mint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kiadványára (Kékkői Zoltán felmutatja az iratot.), amiben valóban és példaszerűen szerepel a 8. oldalon: a termelő, kereskedő, tulajdonos felajánlhatja a búza-, durumbúza-, árpa-, rozs-, kukorica- és cirokkészleteket felvásárlásra november 1-től a következő év... - tehát pontosan meg van határozva. A gazdasági bizottság többek között ezért is támogatta, mert így kerek a szabályozás, és én kérném is a minisztériumot, hogy ha már az egyéb, gazdáknak szóló kiadványaiban ez így szerepel, akkor ezzel legyen koherens a javaslat, úgyhogy én szeretném a támogatásomról biztosítani képviselőtársamat.
A 41. pont alatt ebben a vitaszakaszban mi is javasoltunk egy javaslatot, ami a versenyképesség javítása érdekében az átmeneti jelleggel meghirdethető pénzügyi forrást szeretné kigyomlálni ebből a paragrafuspontból. Mi szeretnénk, ha nem átmeneti jelleggel lenne, mert a támogatás egyébként is külön jogszabályban, külön feltételekkel van meghirdetve, és ezek általában azért meghatározott időtartamra szólnak. Tehát teljesen fölösleges bele ez a pont, hogy átmeneti jelleggel; sokkal jobban értik a termelők azt, hogy zöldség-gyümölcs-, vágóbaromfi-, vágósertés-, vágómarha-, tejágazatokban a pénzügyi forrás terhére külön jogszabályban hirdetnek meg - nem kell az átmeneti jelleg, a külön jogszabály úgyis rendelkezik erről.
Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem