KARAKAS JÁNOS

Teljes szövegű keresés

KARAKAS JÁNOS
KARAKAS JÁNOS (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kékkői úr említette és mi is hasonló javaslatot adtunk be a termékpálya-bizottság összetétele kapcsán, és elhangzott, hogy a holnapi nap folyamán valószínűleg valami kompromisszum megszülethet. De azt kérném mindkét oldalon állóktól, hogy a kamara legyen kamara, ne legyen érdekképviselet, hanem töltse be kamarai funkcióját. Azon legyünk, hogy az érdekképviselet érdekképviselet legyen, ne pedig politikai szervezet. Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor alkottunk valami maradandót ebben az agrárrendtartási törvényben, mert máskülönben az Unió nem ismer ilyenfajta megkülönböztetést. Az egy más kérdés, hogy most kompromisszumos alapon a két nagy érdekképviseletet be kell tenni, de nem szabad a politikának beintegrálnia, begyűrnie maga alá ezeket az érdekképviseleteket.
Farkas képviselőtársamnak pedig azt tudom mondani, hogy megítélésem szerint az általa felvetett probléma fontos probléma, de nem valószínű, hogy rendtartási téma. Az FVM támogatja a termelői csoportok létrehozását, ez az uniós időszakban is elfogadott és támogatható formula. Megítélésem szerint, ha ezeken a kereteken belül egy-egy beszállítói kör összefog, és erre még Kékkői úr idejében érkezett be javaslat, hogy hogyan lehetne egyes beszállítói csoportok részéről olyan szervezeti formát találni, ami biztosíthatná az ő biztonságukat, ezt kellene megtalálni.
Azt tudom ajánlani képviselőtársamnak is, hogy dugjuk össze a fejünket, próbáljunk találni közös megoldásokat, olyat, ami meg fogja állni a helyét majd az Unióban is, tehát inkább előremutató. Az pedig még jobb lenne, hogy ha ehhez valamilyen formában uniós pénzt is tudnánk találni.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem