DR. PAP JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A 40. ponttal kapcsolatos kifogásokat elmondták már képviselőtársaim, úgyhogy ezt én nem ismételném meg, viszont van egy kérdésem, tisztelt miniszter úr.
Annyira sokat beszéltünk az előző év négy évben és már most is az agrár-környezetvédelmi programról. Az agrár-környezetvédelmi programnak például van egy fontos növénye, meggyőződésem, az úgynevezett tönkölybúza. Vajon ezt beleértjük-e például a búzába? De ha ezek a növények kimaradnak - és jelen állapot szerint önök nem támogatják, hogy benne legyenek a kis tájékoztató füzet ellenére -, akkor ezek a növények az alternatív növénytermesztés esetében - és elsősorban a termőhelyre adaptált növények termesztése esetén - vajon hogyan tartoznak ide? Tudom, hogy az agrár-környezetvédelmi programban van külön támogatás. De ezek a növények, amelyek elsősorban ott jönnek szóba, vajon miért maradtak ki, és miért nem tartja ön fontosnak, hogy ezek is bekerüljenek? Még egyszer mondom: ha búza alatt a tönkölybúzát értjük, akkor lehet, hogy a durumbúzát is kellene érteni; ugyan tudom, hogy zömében külön meghatározásra kerül, de mégiscsak búza, azt gondolom, az is.
Aztán a 41. pont egy érdekes kérdés, és ezt felvetettük már az általános vitában is: “átmeneti jelleggel”. Vajon miért kell, miniszter úr, átmeneti jelleggel ezt betenni? Hiszen, mint tudjuk, ennek a törvénynek az élete 2004 májusáig tart. Tehát igazából amikor erről beszélünk - és azért nézzük csak meg, hogy milyen reményeket fűztek önök az általános vitában ehhez a törvényjavaslathoz -, azért azt is látni kell, hogy a csatlakozás után mekkora lesz ennek a törvénynek a jelentősége. Ilyen szempontból, bizony, ez az átmeneti jelleg nyugodtan kikerülhet onnan, úgy, ahogy önök ezt mondták, hiszen az egész törvény úgy, ahogy van, önmagában átmeneti jellegű, és oda is lehetne írni: átmeneti, rövid határidejű törvény, életbe lép, és már meg is szűnik.
Azt gondolom, ez lenne ennek a törvénynek a legjobb címe, hiszen úgy is lehetne fogalmazni, hogy kicsit a lelkiismeretünket megnyugtatandó hoztunk egy törvényt, amelyik nem lép életbe, helyette jön az, aminek jönni kell, ami jobb, de mégis így vagyunk nyugodtak, hogy valamit az utókornak el tudunk mondani, hogy ezt szerettük volna tenni az elmúlt tizenkét évben, nem sikerült (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), most itt van, hála istennek… - rendes felszólalás volt, de be is fejeztem, elnök úr.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem