DR. PAP JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Elérkezünk most ahhoz a pillanathoz, amikor elkezdődik a vita - egy igazi agrártörvénynél, azt gondolom, ez a méltó és ez a szép.
Tisztelt Képviselőtársam! Én azért mondtam ezt a példát, mert az a múltban volt, azon nem lehet változtatni; itt vagyunk a jelenben, előttünk van egy javaslat. Önök arról az oldalról nyújtották be a javaslatot, amikor állítólag frakciótöbbséggel önök kérték az előző kormánytól ezeket a garanciákat, ezeket a módosításokat, ezeket az elemeket beépítendő, és ezt nem tettük meg. Most itt vannak önök a jelenben, és azt kell látni a módosító javaslatnál, hogy egyharmada sem támogatja. Tehát ezt a módosító indítványt, ahogy ön benyújtotta, nem támogatják.
Nagy kérdés persze, a miniszter úr most felállhat és mondhatja - és én nagyon örülnék, ha ezt tenné -, hogy természetesen ő, aki a bizottságban együtt ült Karakas Jánossal és Pásztohy Andrással az előző ciklusban, és együtt nyújtották be az indítványokat, nem ért egyet ezzel az előterjesztéssel, és ő mint miniszter azt fogja támogatni, amit önök mondanak. Ezért mondtam el a példát, hogy ha akkor nem sikerült ezt átverni, most itt vagyunk a jelenben, és ne négy év múlva mondjuk el megint, hogy bizony, mi sem tudtuk megtenni, elment az idő, hanem tegyük meg, tisztelt képviselőtársam! Úgyhogy én azt mondom önnek, és ezért mondtam a 48. pontot, ezért hívtam fel rá a figyelmét, hogy semmi lényegeset nem változtat meg a törvényen, annak szellemét, annak keret jellegét semmiben nem befolyásolja, azt, amit elképzeltek, egy az egyben visszaadja, két vesszőt hagy ki, és egy “és”-t tesz be. Ezt a módosító indítványt, tisztelt képviselőtársam, egyharmad sem támogatja.
Tehát amikor ilyen jellegű módosítást nem lehet átverni kormánypárti oldalról, kormánypárti képviselők módosításával, tessék mondani, képviselő úr: miben reménykedik? A reménykedés, múltkor már elmondtam, nagyon szép dolog. Miben reménykedik, hogy a tényleges módosítás átmegy? De még egyszer mondom, a reménykedésnek úgy lehet hangot adni, úgy lehet materializálni, hogy feláll a miniszter úr, és azt mondja: igen tisztelt képviselőtársam, köszönöm, hogy megtámogatta a kormánypárti képviselők indítványát, és igen, ezt mi támogatni fogjuk.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem