DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (Fidesz): Igen. Tisztelt Ház! A Fidesz-Magyar Polgári Párt és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség nevében szólalok fel.
Háborúban élünk, csaták nélkül. A terroristák százakat és ezreket gyilkolnak meg, de katonát és fegyvereket nem látunk. Miközben az egész demokratikus világ összefog a terrorizmus megállítására, megszüntetésére, én szeretnék egy másik veszélyről szólni, a szellemi terrorizmusról; arról a szellemi terrorizmusról, amelyik a sajtóban, a rádióban, a televízióban, a közéletben folyik. Arról a szellemi terrorizmusról, amely hadat visel az igazság elhangzása ellen, és megtévesztéseket, valótlanságokat, hazugságokat terjeszt.
Súlyos cselekmények ezek, különösen hazánkban, ahol végigéltük az egy tőről fakadó fasizmusból és kommunizmusból eredő elnyomásokat; ahol a hazugság létezett, az igazság nem; s a háború után kettős megszállás alatt éltünk - a Szovjetunió és a kommunista párt -, és ahol a hatalom szava volt az igazság, legyen az égbekiáltó hazugság.
(9.40)
Akik felemelték a szavukat, bátorságuk volt az igazság mellett, szabadságukat és életüket kockáztatták. Az értékek eltűntek, az értéktelenek jelentek meg, a tisztákat besározták, a besározottak politikai Liliomfiként jelentek meg, sőt jelennek meg.
Ebben a korszakban, a megszállási időszakokat is belevéve, volt egy egyedülálló, borzalmas eljárás: az eszmeirtás. A kommunizmusban minden nemes értéket, ami az embernek magasabb életet, felfogást jelent, irtottak, és selejttel, helytelen eszmékkel igyekezték behelyettesíteni. Ezek a rendszerváltozás idején eltűntek, de nem azok, akik ezt terjesztették, nem azok, akik ezt kitalálták vagy bármilyen módon ebben részt vettek.
A szellemi terrorizmus azért is borzalmas, mert a társadalmi békét aláássa. Kettéosztja a társadalmat azokra, akik az igazat keresik, igazat vallanak, és azokra, akik a hazugságokat terjesztik és azokat követik. Borzalmas cselekmény, amikor egy vasfüggönyt állítanak fel - kettéosztva az országot - a jók és a rosszak közé, és közben prédikálnak olyan dolgokat, amelyeknek semmi közük a valósághoz.
Mindezen kívül ugyancsak súlyos a szellemi terrorizmus, mert az embernek a legszentebb kincsét, az egyéniségét nemcsak hogy bántja, sérti, mert az, amit kiépítünk életünkben, születésünknél fogva a családban, a házasságban, a közéletben, az énemet megrontja a hazugság, mert megzavarja a gondolatot, a véleménynyilvánítást eltorzítja, az egyéniség kialakítását is hátráltatja, és a jellemet is természetesen meggyöngíti.
Úgy érzem, hogy mindnyájunknak kötelessége, igen tisztelt Ház, a szellemi terrorizmus ellen küzdeni, és mindnyájunknak kötelessége a szellemi terroristákat a rádióból, a sajtóból, a televízióból, a közéletből kiszorítani. Ez kötelesség. Természetesen nem megy könnyen, de szükséges. Hogyan akarunk belépni az Európai Unióba? Milyen vezetéssel és milyen néppel? Az Európai Unióba csak olyan nép léphet be, mint a magyar nép, amely történelme folyamán rengeteget szenvedett, rendkívül tehetséges, odaadó, de mindig akkor volt nagy, amikor a nemes értékeket, a nemzeti, keresztyén, kulturális értékeket és a felebaráti szeretetet ápolta. Ezt csak az igazsággal lehet növelni és megtartani.
Igen tisztelt Ház! Küzdjünk a szellemi terroristák ellen, mert az Európai Unióban csak akkor leszünk önállóak és erősek, és akkor leszünk egyenrangúak és versenyképesek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ha az igazsággal megyünk, és nem pedig azzal a hazugsággal, amely sajnálatosan a negyvenéves megszállás óta még itt maradt.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem