HADHÁZY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

HADHÁZY SÁNDOR
HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Gulyás József képviselőtársam élt a lehetőséggel, hogy távollétemben kifejtse véleményét, hogy mennyire üdvözítő ez a törvényjavaslat a Budapest környéki térségek számára. Hát persze! Más értékrendet vall a főváros, és más értékrendet vall a környékbeli települések javarésze. A főváros minden zöldterületét föléli, mindent beépít, és a fővárosi problémákat távol tolja magától, legyen az vízbázisvédelem, lásd Szentendrei-sziget, Csepel-sziget; legyen az közlekedés, lásd az M0; legyen az zöldterületi gazdálkodás, lásd a Pilis hegyvidéke, budai hegyvidékek.
Úgy gondolom, hogy több szemmel lehet ezt nézni, és sokféleképpen lehet értékelni. Szeretném arra is fölhívni a figyelmet, amelyet a részletes indokolás 10. pontjához fűz az előterjesztő, amely azt mondja, hogy amennyiben ez a jogszabály elfogadásra kerül, akkor a települési, térségi önkormányzatoknak ezt kötelezően alkalmazni kell.
Számos problémát gerjeszt ez, többek között az M0 megépítésével. A települések akkor járulnak hozzá, például Szigetmonostor, Pócsmegyer és még jó néhány település, ha a szigeti bejáró út elkészül, ha a beruházással párhuzamosan, egyidejűleg megépülnek a tehermentesítő és elkerülő utak. És ott van Üröm, Pilisborosjenő példája; ők egyáltalán elutasítják az M0 építését. Meg kell találni a kompromisszumot, meg kell találni azt a nyomvonalvezetést, amely számukra is elfogadható. És ha lehet, akkor megfelelőképpen kompenzálni szükséges ezeket a településeket. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem