FARKAS IMRE

Teljes szövegű keresés

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Ékes József képviselőtársam lelkifurdalást váltott ki belőlem, mert azt mondja, hogy én bírálom a tervet, és ő velem szemben ezt megvédi. El is tudom képzelni, mert ha én is azon a területen laknék, és nem a Tisza mentén, akkor most csupa jókat mondtam volna erről a tervről, mert én a tervnek körülbelül 90 százalékáról, ha mennyiségét nézem az oldalaknak vagy a soroknak, jót mondtam vagy jót akartam mondani, de körülbelül negyvenperces beszédet kellett volna mondanom, ha minden területet megdicsértem volna, és erről az egy kérdésről, az árvízi problémáról pedig ezt akartam volna vagy ezt mondtam volna el, amit elmondtam.
Én egyébként némiképp azon vagyok meglepődve, hogy nemcsak engem érint ez a Tisza mente probléma, hanem nagyon sok képviselőtársamat is; és látom, hogy árapasztó tározók címén és tájgazdálkodásként szinte a fél Alföld be van jelölve, és még definíciókat sem tudtam értelmezni, hogy ezek hogyan fedik át egymást vagy hogyan nem, és én csodálattal szemlélem, hogy képviselőtársaim ezt nem vetették fel. Én két dolgot tudok: vagy ők nálam sokkal jobban ismerik ezt a problémát, és nem látják ilyen borúlátóan, mint én, vagy pedig nem kellő alapossággal nézték át. Csakhogy én úgy gondolom, azért kell ezzel foglalkoznunk, mert félek tőle, hogy ha ezt a területrendezési tervet el fogjuk fogadni, akkor a megyékben, illetve a településeken olyan helyzetbe fognak kerülni emberek, hogy már bizonyos korlátokat nem tudnak majd feloldani. Én ezért tartom ezt rendkívül fontosnak.
Összességében ez nagyon biztató megoldás is lehet, ami itt az árvízzel kapcsolatban megjelent, csak azt az ellentmondást nem tudom feloldani, hogy mi mindent fog majd tartalmazni végleges formájában a Vásárhelyi-terv, és az milyen összefüggésbe kerül az itt leírtakkal.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem