TÓTH SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

TÓTH SÁNDOR
TÓTH SÁNDOR, a gazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. A gazdasági bizottság múlt heti ülésén megtárgyalta az Országos Vadászkamaráról beterjesztett törvénymódosítási javaslatot, és egyhangúlag azt általános vitára bocsátotta.
Általános vitára bocsátotta azért, mert fontosnak tartja, hogy a szabályozás megszülessen, hiszen a vadásztársadalom már régóta várta, hogy ezt a számára talán egy kicsit diszkriminatívnak tűnő kötelező tagságot megszüntesse a törvényalkotó, hiszen a kamarai tagság a vadászjegy kiállításával automatikusan keletkezett. Ezt sokan olybá fogták föl, hogy ha már a társadalombiztosítási kártyát kiállítják, akkor neki orvoskamarai tagnak is kellene lennie, durva hasonlattal élve.
Kicsit többre is számított a vadásztársadalom, hiszen a vadászati törvény módosítása is, úgy érzem, a későbbiekben elengedhetetlenül fontos lesz, szükséges lesz rendezni majd a földtulajdonosi közösséggel kapcsolatos kérdéseket, s egyéb etikai és büntetőjogi kérdéseket is, gondolok itt az orvvadászatra.
A bizottság vitáján felmerült az, hogy ki legyen jogosult a vadászjegy kiadására, jó helyen van-e a kamaránál, vagy kerüljön más területre. Egyértelműen az az álláspontunk alakult ki, hogy a kamara az utóbbi időben jól végezte ezt a tevékenységét, és a különböző vadászszövetségek nem annyira egységesek, hogy egy ilyen egységes vadászjegy kiadására jogosítványt kapjanak.
Összegezve: általános vitára alkalmasnak tartjuk, és a parlamentnek elfogadásra javasoljuk a beterjesztett törvénymódosítást. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem