CSAMPA ZSOLT

Teljes szövegű keresés

CSAMPA ZSOLT
CSAMPA ZSOLT (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A jelen törvényjavaslat a közalkalmazottak és köztisztviselők béréhez hasonlóan be kívánja vezetni a diplomás minimálbér rendszerét, pályázati úton lehetővé kívánja tenni a központi tiszti cím elnyerését. További apró korrekciókat hajtana végre, amely részben szinkronba hozná a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény szabályozását a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló törvény, valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény időközben végrehajtott módosításával.
Az előterjesztés leglényegesebb eleme a pótlékrendszer módosítása. A belügyi szervek tekintetében módosítja a pótlékok százalékát, bevezeti a veszélyes tűzoltói beosztás pótlékát a napi szolgálati pótlékok körébe, az egyéb veszélyességi pótlékot és a büntetés-végrehajtás területén dolgozó orvosok pótlékát némileg emeli 10-15-ről 15-20 százalékra. A polgári kormány időszakában olyan mértékű illetményemelést tudtunk végrehajtani, amire harminc éve nem volt példa. A jelen törvényjavaslat a katonák, rendőrök, rendvédelmi szerveknél dolgozók bérét és illetményét kívánja emelni, igaz, csupán szimbolikus módon. A bérek emelésében a Magyar Demokrata Fórum képviselői is partnerek, mert azt a folyamatot kívánják folytatni, amit elkezdtünk a polgári kormányzat időszakában.
A Magyar Demokrata Fórum támogatja a törvényjavaslatot és nemcsak azért, mert konstruktivitását kívánja bemutatni és érzékeltetni, hanem azért, mert fontosnak tartjuk, hogy aki ilyen életpályát választ, az valóban tisztességes jövedelemért dolgozhasson, és megérdemli, hogy tevékenységét, munkáját méltó módon ismerjük el.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MDF soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem