PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Asszony! Ön is nagyon jól tudja, hogy semmiféle akció nem volt a három nagy mobilszolgáltatóval közösen. Ön azt ígérte, hogy karácsonykor lesz akció. Kérdezem, milyen az az akció, amiről senki nem tud az országban, nem hirdetik meg sem a tévében, sem a rádióban, sehol semmit nem lehet hallani róla. Ez egy píártevékenység volt az ön részéről, a kérdésre adott válaszával ezért nem tudok egyetérteni.
Ön is tudja, hogy 2005. január 1-jétől kötelezővé válik Magyarország számára az ilyen hulladékok szabályozott begyűjtése és kezelése. Mint ahogy azt is mindannyian tudjuk, hogy Magyarországon vannak olyan cégek, amelyek elkezdtek ezzel a problémával foglalkozni, sőt vannak olyan cégek is, amelyek eredményes akciókat is folytattak.
(16.30)
Egyébként én is szeretnék idézni, mégpedig ugyanabból, amiből ön idézett. Önök ezt a témát annyival ütik el, hogy “az elektronikai termékek hulladékainak kezelésével kapcsolatban igen csekélyek a hazai tapasztalatok”. Ez is abban az anyagban olvasható, amiből ön idézett. Ezt nagyon kevésnek tartom. Ebből az is látszik, hogy más cégek nem csak cselekszenek, és önök mások munkájára nem figyelnek oda. Remélem, végre hajlandók lesznek érdemben foglalkozni az informatikai hulladékok nyomán fellépő környezetszennyezéssel, és minél hamarabb beterjesztik az Országgyűlés elé az elektronikushulladék-gazdálkodási törvényt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem