ERDŐS NORBERT

Teljes szövegű keresés

ERDŐS NORBERT
ERDŐS NORBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Benedek Fülöp, a Nemzeti Földalap címzetes államtitkára a Magyarországi Önkormányzati Tükör 2002. decemberi számában a következő nyilatkozatot tette - idézem -: “Az eddig megkötött szerződések közül említésre méltó a volt mezőhegyesi állami gazdaság területéből a telekgerendási birtokhasznosítási bizottság számára átadott 1500 hektár, amiből a későbbiekben a családi gazdaságok részesülnek majd, legalább harminc családi gazdálkodó jut majd 50-50 hektárnyi területhez, egyelőre bérlőként.” A telekgerendási önkormányzat értesülései szerint a településhez visszakerülő szántóterület nagysága 870 hektár.
Tisztelt Miniszter Úr! A címzetes államtitkár úr nyilatkozatával kapcsolatban a következő kérdéseket kívánom feltenni: mekkora annak a földterületnek a pontos nagysága, amiről a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. le kíván mondani a telekgerendási gazdálkodók javára? Másodsorban: Mivel még nem alakult meg a telekgerendási birtokhasznosítási bizottság, kinek került átadásra a fent említett földterület? A címzetes államtitkár úr már konkrét adatokról nyilatkozott, úgymint 50 hektárnyi terület és legalább harminc családi gazdaság, pedig még a pályázat sem került kiírásra, nemhogy az elbírálásra sor került volna. Mire alapozta a címzetes államtitkár úr ezen nyilatkozatát? Végül: a mezőgazdasági munkákat a gazdáknak el kell végezniük. Mikor kerül végre kiírásra a pályázat?
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Várom válaszát. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Bravó! - Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem