DR. GYIMESI JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A médiatörvény 2002. október 15-étől a televíziós műsorszolgáltatókat arra kötelezi, hogy valamennyi műsorszámot a kiskorúak védelme érdekében életkori ajánlással lássák el. A televízió képernyőjének sarkában naponta láthatjuk azt a piktogramot, egy zárójelbe tett számot, amely az életkor szerinti korlátozást jelenti. A törvény szerint 18 éven aluliaknak nem ajánlott az a műsorszám, amely közvetlen módon utal az erőszakra, illetve szexualitásra; ha az utalás közvetett, akkor az ilyen műsor 16 éven aluliak számára sem ajánlott.
De mit ajánlanak a 12 éven aluli gyermekek számára? Például január 6-án, vízkeresztkor, karácsonyfabontás közben megtudhatták a gyermekek - nagykorú felügyelete mellett -, hogy a prostitúció és a pornószínészkedés nem azonos erkölcsi kategória alá eső kenyérkereső foglalkozás. Engedjék meg, tisztelt képviselőtársaim, hogy a Ház tekintélyének megóvása érdekében ne idézzem e kibeszélő show-ban elhangzott obszcén kifejezéseket. E késő délután azt is megtudhatták a gyermekek - nagykorú felügyelete mellett - az ajánlott műsorból, hogy a darabolós gyilkosság felderítése milyen körülményes feladat, közben a fellelt testrészekből is láthattak egy-egy darabot. A Heti hetes politikai prostituáltjainak verbális kártevései és a valóságshow-k ajánlott műsorszámok 12 éven aluli gyermekek számára, nagykorú felügyelete mellett.
Valóban ajánljuk a 12 éven aluli gyermekeknek ezeket a műsorszámokat? Meggyőződésem, hogy az Országgyűlés szándéka a törvénymódosítással az volt, hogy ezek és más, hasonló műsorszámok ne legyenek a gyermekek számára elérhetők, még nagykorú felügyelete mellett sem. Aljas dolog ezt a törvényhozói szándékot kiforgatni, önkényes besorolással ajánlani azt, amit tiltani akartunk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Kérdezem tisztelettel az államtitkár urat, a gyermekes családok védelmében szándékában áll-e szót emelni a törvény hamis értelmezésével szemben a jogállam adta lehetőségeken belül, fellép-e a kormány a kiskorúak fizikai, erkölcsi, szellemi (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) fejlődésének súlyosan kedvezőtlen befolyása ellen.
Engedje meg, elnök úr, még egy kérdést feltennék…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem