ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatal előtt valamennyi képviselőcsoport egy felszólalója kifejtheti frakciója álláspontját. Kérdezem, hogy kívánnak-e ezzel a lehetőséggel élni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak.
Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatalunk következik. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály rendelkezései alapján a Házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a H/2273/1. számú javaslatnak megfelelően eltér-e a Házszabálytól.
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 332 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 21 tartózkodás mellett a Házszabálytól történő eltérést elfogadta.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztés tárgyalására az interpellációs szünetet követően második napirendi pontként kerül sor, határozathozatalára pedig a személyi javaslatokat megelőzően, ma este kerül szintén sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik mai ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság múlt csütörtöki ülésén nem született megállapodás, így az ülés napirendjére, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre elnöki jogkörömben tettem javaslatot. Ezt a hét végi futárpostában valamennyien kézhez kapták. Az imént elfogadott Házszabálytól való eltéréseknek megfelelően az előterjesztett javaslatomat kiegészítem a H/2296. számú országgyűlési határozati javaslat tárgyalásával és határozathozatalával. A benyújtott önálló indítványokról a javaslat függelékében tájékoztattam az Országgyűlést.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem