BALOGH LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): …nagyon egyszerűen a Magyar Televízió Közalapítványának jelenleg nincs elnöksége, és csak az elnökségen keresztül lehet ezt a finanszírozást megtenni. Erre sem kaptunk semmiféle érdemi választ.
Szeretném megindokolni röviden, miért gondoljuk azt, hogy a Duna Televíziónak duplájára kellene emelni a támogatást. A Magyar Demokrata Fórum tegnapi és tegnapelőtti országos gyűlésén is megerősítette azt, amit eddig is következetesen képviselt: mi történelmi szükségszerűségnek láttuk és látjuk az európai csatlakozást. Azt is tudjuk, hogy a felvilágosított társadalom egyetértő támogatása nélkül a legjobb célokat sem lehet megnyugtatóan elérni. Sütő András képével élve: a népeket nem lehet bottal kergetni a Paradicsomba. Higgadt, mindenre, a kockázatokra is kitekintő tájékoztatásra van szükség. Ez csak a nagy hatású médiavilág bekapcsolásával képzelhető el.
Ez ügyben külön kell szólnom a Duna Televízióról. Hogy a Duna Televízió az előirányzatban mindössze 180 millió forintra érdemesül, valószínűleg arra a gondolkodásra utal, hogy az európai uniós csatlakozás nem a nemzetre, a nemzet egészére, hanem Magyarországra vonatkozik. A Magyar Demokrata Fórum ugyanis meg van győződve róla, hogy a Duna Televízió által elérhető Kárpát-medencei magyarság véleménye döntően befolyásolja Magyarország európai útját. Számunkra ez annyira világos, hogy nem is kívánom részletezni (Közbeszólás az MSZP soraiból: Azért csak mondjad!), hiszen a mi belátható időn belüli csatlakozásunk akkor éri el igazi értelmét, amikor majd nemzettestvéreinkkel újra egy közösségben találkozunk. Az ügy legjobb szolgálatosa éppen a Duna Televízió lehet, az a televízió, amelyik az üzemben tartási díjak hiányos befizetése miatt az elmúlt öt évben 10 milliárd forint veszteséget szenvedett el.
(18.50)
Az a televízió, amelyikről az Állami Számvevőszék már 1995-ben megállapította (Moraj az MSZP soraiban.), hogy másfél milliárd tőkepótlásra lenne szüksége, és ez jogos, törvényes igény - semmi nem lett belőle. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Ugyanez a Számvevőszék a tavalyi év végén a fele, 700 millió azonnali tőkejuttatást javasol a kormánynak. Mi úgy gondoljuk, hogy ez a Duna Televízió megérdemel még plusz 180 milliót. (Közbeszólás az MDF soraiból: Minimum!)
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem