ELNÖK (Harrach Péter)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egészség évtizedének Johan Béla nemzeti programjáról szóló országgyűlési határozati javaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést H/1813. számon, az egységes javaslatot pedig H/1813/29. számon kapták kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, záróvitára is sor kerül. Az alkotmányügyi bizottság záróvitát előkészítő ajánlását H/1813/31. számon kapták kézhez. Indítványozom, hogy az ajánlásban szereplő 12 módosító javaslatot összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki a javaslattal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.
Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1-12. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel senki nem kíván felszólalni, megkérdezem Csehák Judit egészségügyi, szociális és családügyi miniszter asszonyt, kíván-e válaszolni. (Dr. Csehák Judit: Nem.)
Tisztelt Országgyűlés! A záróvitát lezárom, és most a határozathozatalok következnek.
(18.40)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1-12. pontjai alapján, melyeket a bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 324 igen, 2 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a zárószavazásra kerül sor. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egészség évtizedének Johan Béla nemzeti programjáról szóló országgyűlési határozati javaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint, az alkotmányügyi bizottság záróvitához kiadott ajánlásának keretes megjegyzésével együtt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 325 igen, 4 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot az egységes javaslat módosított szövege szerint elfogadta. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem