DR. HORVÁTH BALÁZS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH BALÁZS
DR. HORVÁTH BALÁZS (MDF): Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Előrebocsátva, hogy a Magyar Demokrata Fórum tudomásul veszi a Tocsik-ügyben hozott legfelsőbb bírósági jogerős döntést, véleményét és válaszát várom az alábbi kérdésekre. Erkölcsösnek tartja-e ön azt a megközelítést, amely a médiában szinte szlogenszerűen visszatér? - Tocsik Márta körülbelül 30 milliárd forintot spórolt meg az államnak. Úgy takarított meg 30 milliárdot, hogy ennyivel kevesebbet kaptak a települési önkormányzatok, a contrario a települési önkormányzatok ennek az államnak nem részesei, nem részei.
A Fidesz és a Magyar Demokrata Fórum többségű parlament által alkotott törvény alapján a gázközművagyon ellenértékét a települési önkormányzatok visszakapták, visszakapják. Erkölcsösnek tartja-e ön azt, hogy az SZDSZ-MSZP vezetésű TÖOSZ ezért 2 százalék sikerdíjat kasszírozgat be most is a települései önkormányzatoktól? Magyarázható-e, indokolható-e a fentiek alapján költségvetés és önkormányzatok, érdek-képviseleti szerv és települési önkormányzatok szembeállítása? Erkölcsös-e, hogy a Horn-Kuncze-páros kormányzása alatt felgyűlt és ki nem fizetett jövedelempótlékot jogerős bírói ítéletek ellenére a Kincstár nem fizeti ki az édesanyáknak, a gyereküket nevelő anyáknak?
Ezek után megkérdezem önt: kíván-e a jogerős - a Tocsik-féle ügyre gondolok - ítélet ellen, amennyiben erre törvényi lehetőség van, felülvizsgálati kérelemmel élni a legfőbb ügyész?
Köszönöm, uram. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem