DR. NÉMETH IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Képviselő úr, ön pedig nem teheti meg, hogy azt kéri számon a kormányon, amit a termelőknek kellene megtenni. A kormány ugyanis annak érdekében, hogy a termelők tudják az érdekeiket érvényesíteni a piacon, az idei évben háromszorosára emelte a közösségi szervezetek támogatását, éppen azért, hogy álljanak össze olyan szervezetekbe a termelők, amikor alkupozícióba kerülnek a konzervgyárral, és akkor nem kerülnek ilyen megalázó helyzetbe. A kormány ezt nem tudja tőlük átvenni.
Ön azt mondja, hogy a termelők problémájáról beszélt. Én úgy gondolom, hogy az egész termékpálya problémájáról van szó, a termelőket és a feldolgozókat is beleértve. Itt csak egy egyensúlyi helyzet lehet az, egy tisztességes jövedelemosztozkodás, amely érdekeltté teszi mind a két felet, mert egymásra vannak utalva; ha nincs konzervipari előállítás, nincs szükség az alapanyagra, ha a konzervipar nem tudja megfelelő módon értékesíteni a végtermékét, annak szintén a termelők isszák meg a levét. Úgyhogy a helyi érdekegyeztetés és a jövedelemosztozkodás ügyeit is elő kellene venni.
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem