DR. CZIRA SZABOLCS

Teljes szövegű keresés

DR. CZIRA SZABOLCS
DR. CZIRA SZABOLCS (Fidesz): Köszönöm szépen, miniszter úr. Én a termelők problémájáról beszéltem, nem a konzerviparéról. Ugyanakkor a nagykőrösi árakat azért hoztam fel, mert ott valóban ennyiért kötik a szerződést, és a kis uborkát át sem veszik, a 9-12 centiméterest viszont átveszik, csak egy forintért. A termelők kiszámolták azt, hogy míg 2002-ben nyereséggel tudták az uborkát termelni, ez már ebben az évben nem igaz.
Bizonyára tudja a miniszter úr, hogy az uborkatermesztés áprilistól szeptemberig tartó folyamatos, roppant munkaigényes feladat, különösen kiszolgáltatott az időjárás, a kórokozók szeszélyeinek. Azt is tapasztalhatja a miniszter úr, hogy a termelők által egyforintos áron értékesített uborka az üzlethálózatok polcain akár 400 forint/kilogrammonkénti áron is eladásra kerül.
Kérem a miniszter urat, a tárca tegyen hathatós intézkedéseket annak érdekében, hogy Nagykőrös tisztességes uborkatermelői tisztességes jövedelemhez jussanak.
Kérem a miniszter urat, ne úgy tegyen, mint az álhívő ember, aki sokat és nagyot vétkezett (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és a templomi perselybe nagyobb összeget tesz lelki üdvösségéért vagy bűnei megváltásáért. Önök nem tehetik meg, hogy (Az elnök ismét csenget.) 25 forintos ígérvénnyel letudják felelősségüket! (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem