LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kunszállás közigazgatási területén halad át az M5-ös autópálya mintegy 5 kilométeres szakaszon. Az autópálya építését 1992-ben lakossági fórum előzte meg, melynek során a településen élők az építkezéshez azzal a feltétellel járultak hozzá, hogy az út ne zárja el Kunszállást a korábbi vonzáskörzetétől, azaz épüljön egy közlekedési csomópont. Sajnos, ennek a már több mint tízéves ígéretnek a beváltása késik, az autópálya üzemeltetői nem tartották be ezt a kötelezettségvállalásukat, mert sem az építés idején nem épült meg a kunszállási közlekedési csomópont, sem a 2001. december 31-éig kitolt határidőig. Ki vagy kik felelősek azért, hogy egy ilyen lényeges csomópont mindeddig nem készült el? Mikorra várható a kunszállási autópálya-csomópont, a fel- és lehajtósáv megépítése?
Hadd tegyem hozzá, államtitkár úr, hogy ez a kérdés már elhangzott itt, e tisztelt Ház falai között, s akkor kaptam - később meg is erősítették - azt a választ, hogy néhány hónap türelmi idő kell ahhoz, hogy az autópályát üzemeltető részvénytársaság és a tárca közötti egyeztetések során ez a kérdés is napirendre kerül. Vártam kilenc hónapot, most várom a válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem