DR. PAP JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Önök úgy döntöttek, hogy a vízügyet és a környezetvédelmet összevonják, és ennek megfelelően ez év június végén egy jó átszervezéstervezetet jelentettek be a közigazgatási államtitkári értekezleten. Majd később ezt a jó javaslatot, amit egyébként mindenki támogatott, visszavonták, és most már a vízigek által támogatott, a korábbi rossz gyakorlatot magában hordozó javaslatot terjesztettek be.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdéseimre menet közben önök írásban válaszoltak. Mivel önök is összevonták a kérdéseket, ezért engedje meg, hogy nagy számuk miatt én is összevonjam. Hogyan lehet úgy környezetvédelmi nagyobb összegekért küzdeni, ha hiányoznak a címek, mint például: az egységes területi környezetvédelmi és vízgazdálkodási felügyelet, illetve igazgatóság? Miért bírálták felül az eredeti javaslatot, amely mindenkinek jó volt, csak a vízügynek nem? Máig nem oldódott meg a szervezetkialakítás.
A módosított vízügyes tervezet szerinti szakaszmérnökségek, illetve őrhálózatok hogyan képesek lefedni a környezetvédelem teljes területét? Fennmaradhat ezek szerint az a gyakorlat, hogy arra ad a hatóság engedélyt, amiben egyébként vállalkozik is. Mikor kívánják az ellentmondások miatt felülvizsgáltatni az igazgatóságok vállalkozásait?
A 14. és 15. kérdéseimre adott válaszuk arra enged következtetni, hogy mégis elvetették ezt a rossznak nevezett vízügyes variációt, és az eredetihez, a jóhoz tértek vissza. Ha így van, akkor igazából nincs is kérdésem, csak észrevételem: mire volt jó az időhúzás, hacsak nem arra, hogy most nincs a költségvetésben cím? Ha viszont mégsem vetették el a rossz változatot, akkor abban bizony szerepel az a kht., amire önök azt mondják, hogy nem tudják, miről van szó, amikor is a vízügyesek a vállalkozásaikra adómentességet szeretnének kérni.
A vizes előterjesztésben sajnálatos módon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) - egy másodperc, elnök úr - az szerepelt, hogy a vizet és a talajt nem vették környezeti elemnek. Valóban így gondolják, hogy a víz és a talaj nem környezeti elem, a zaj és a hulladék pedig igen?
Várom válaszait. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem