PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Schvarcz Tibor képviselőtársam felszólalására szeretnék reagálni. Úgy gondolom, ha csak az a vessző a probléma, akkor rakjunk kötőjelet, és ha minden megoldódik, akkor ezt a magam részéről tudom támogatni.
Egyébként pedig a képviselőtársam is biztos jól tudja, hogy a Magyar Ápolási Egyesület tagja az Ápolók Nemzetközi Tanácsának. A magyar egészségügyi rendszerben körülbelül 62 ezer fő ápoló végzettségű, körülbelül 20 ezer fő speciálisan szakosodott ápoló végzettségű tevékenykedik, ez összesen 82 ezer fő. A betegágyak mellől 20-25 ezer ápoló hiányzik jelen pillanatban.
A törvényi szabályozás módszereinél elkerülhetetlen, hogy figyelembe vegyük, az uniós tagországokban ez hogyan van szabályozva. Tehát úgy gondolom, a végső döntésnél ezt is mindannyiunknak figyelembe kell venni. Az Unióban egyébként a legszélesebb szakmai réteg az ápolói réteg.
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem