PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Magyar Demokrata Fórum képviselőjeként Csáky András képviselőtársammal tizenhét módosító javaslatot terjesztettünk be a tisztelt Ház elé. Nagy sajnálattal kell megállapítanom, hogy a tizenhét módosító javaslatból tisztelt kormánypárti képviselőtársaim csak egyetlenegyet találtak támogatásra méltónak.
Most az 1. ponthoz szeretnék hozzászólni, miért gondoltuk mi, a Magyar Demokrata Fórum képviselői, hogy a törvénynek nem azt a címet kellene viselnie, hogy “a Magyar Egészségügyi és Szakdolgozói Kamaráról szóló törvény”, hanem azt, hogy “a Magyar Ápolói és Szakdolgozói Kamaráról szóló törvény”.
Az általános vita első szakaszában a Magyar Demokrata Fórum vezérszónokaként már elmondtam az álláspontunkat, majd ezt az álláspontot egy héttel ezelőtt a tisztelt Ház előtt megismételtem, és arra kértem tisztelt kormánypárti képviselőtársaimat, hogy az “ápoló” szó a törvényben valamilyen szinten mindenképpen jelenjen meg. Nagyon sajnálom, hogy tisztelt kormánypárti képviselőtársaim ezt az MDF által felvetett megközelítést semmilyen módon nem voltak hajlandóak befogadni. És tulajdonképpen ez az a pont, amikor azt kell mondanom, lehet, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek volt igaza, hogy egy másik struktúrában kellene ezt az egész dolgot áttekinteni. Az általános vitában azt mondta az előterjesztő, azt szeretné, hogy mind a négy parlamenti párt a végén az “igen” gombot nyomja meg ennél a fontos szakmai törvénynél - én magam is ehhez csatlakoztam.
(18.10)
Ez az a pont, amikor úgy látom, lehetetlenség, hogy a Magyar Demokrata Fórum a végső szavazásnál az igen gombot nyomja meg.
Nem fogadták el olyan módosító javaslatainkat, amelyek például csak stiláris javaslatok. Mondok ezek közül egy példát: hogy “tagja” vagy “küldöttje”, nem is értem, hogy ezt például miért nem lehetett elfogadni, és miért kellett nemmel szavazni ennél a stiláris kérdésnél.
Még egyszer mondom, hogy kérem a képviselőtársaimat, tekintsék át ezt a 17 darab módosító javaslatot. Azt el tudom fogadni - ebből hat-nyolc arról szól, hogy a struktúrában egy kicsit változás lett volna -, hogy ehhez ne nyúljunk hozzá, az viszont jó volna, ha valamilyen szinten az “ápolói” szó meg tudna jelenni a törvényjavaslatban. Ezért kérem a tisztelt kormánypárti képviselőtársaimat, hogy még egyszer gondolják át az általunk benyújtott módosító javaslatokat.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps az MDF soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem