MÉCS IMRE

Teljes szövegű keresés

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Az államtitkár úr korrekt adatai csak azt mutatják, hogy valóban rendkívül vontatottan halad. Kiszámoltam, hogy az erre az évre biztosított pénzből a kárpótlásra jelentkezettek 56 százaléka, vagyis 65 280 ember kaphatná meg, ehhez képest van 10 ezer elintézett ügy, és néhány száz, akinek kifizették. Én úgy gondolom, hogy tisztességnek és becsületnek a kérdése az, hogy ezt minél előbb kifizessük. Ha kell, emeljük fel az adminisztrátorok létszámát, racionalizálják a dolgokat, de lehetetlen, hogy csak 300-400 ügyet tudnak lezárni, ezt nem tehetjük meg.
Tehát a kormánynak erőfeszítéseket kell tenni arra, hogy ezt a lemaradást csökkentse, hogy legyen kinek kifizetnünk, legyen kinek ezt a szerény kártérítést, hiszen egy élet tényleg nem becsülhető fel, de legalább valamit adjunk (Az elnök jelzi az idő leteltét.), hogy könnyebb legyen a betegek élete, és elmehessenek a Don-kanyarba, elmehessenek Auschwitzba, a legnagyobb temetőbe megnézni, tehát hogy egy kicsit könnyebb legyen az életük. Kérem a kormánynak a segítségét ebben.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem