DR. VOJNIK MÁRIA

Teljes szövegű keresés

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Ha jól olvastam az ön által felvetetteket, a Veszprém megyei önkormányzat közgyűlése megtárgyalt egy tanulmányt, amely nem előterjesztés, és az önkormányzat ebben a kérdésben döntést nem hozott. Ezért a szaktárcának nincs teendője, nincs mit vizsgálnia a konkrét kérdésben.
Azonban az általános elveket figyelembe véve és az ön felvetésére reagálva szeretném elmondani, hogy az egészségügyi szolgáltatókról és egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló 2003. évi törvény, valamint a közreműködői szerződésről és a közreműködő által végzett tevékenységről szóló 98/2003-as kormányrendelet részletesen meghatározza a közreműködői szerződések feltételeit, a közreműködő által végezhető tevékenységet.
(16.40)
A jogszabályok alapján a megyei egészségbiztosítási pénztár a közreműködői szerződés keretében nyújtott egészségügyi szolgáltatások finanszírozására nem köthet finanszírozási szerződést a közreműködő egészségügyi szolgáltatóval, csak az intézménnyel, így a kórház gazdálkodása nem kerülhet veszélybe.
Második kérdésére azt válaszolhatom, hogy a fent említett jogszabályok alapján a közreműködői szerződés megkötése előtt az egészségügyi szolgáltató közreműködői ajánlatát az adott szolgáltatást nyújtó saját egészségügyi dolgozóknak köteles megtenni. Tehát csak akkor köthető egy másik közreműködői szerződés, amennyiben az intézményben dolgozó egészségügyi dolgozók a szerződési ajánlatot nem fogadják el. A fenti kormányrendelet meghatározza, hogy a közreműködői szerződésben rögzíteni kell az egészségügyi közszolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló egészségügyi dolgozók továbbfoglalkoztatásával kapcsolatos kérdést.
Összefoglalóan elmondhatom, hogy a korábbi gyakorlattal szemben ez a törvény a szabályozás keretei között megvédi a veszprémi kórház dolgozóit.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem