DR. VERES JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, tisztelt elnök asszony. Olyan beruházásvédelmi megállapodás kihirdetéséről szóló előterjesztés szerepel a Ház napirendjén, amelyet az Országgyűlés korábban a határozatával megerősített. Alapvető célja a külföldi befektetések elősegítése, a befektetők bátorítása. Olyan nemzetközi normába foglalt garanciákat tartalmaz a beruházások létesítésére és működésére vonatkozóan a külföldiek esetében, melyek kizárják az egyoldalú változtatás lehetőségét, és tartalmát tekintve ez a megállapodás is megfelel a Magyar Köztársaság által eddig kötött más kétoldalú szerződésekben foglaltaknak. A szerződés megkötésére hazánk és az adott partnerország belső szabályozása figyelembevételével kerül sor.
Miután korábban már az Országgyűlés napirendjén szerepelt e megállapodásnak az elfogadása, ahhoz, hogy a belső jog részévé váljon, a kihirdetését is meg kell tennie az Országgyűlésnek. Ezért kérem az elmondottak alapján, hogy a Magyar Köztársaság és a Litván Köztársaság között a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről Budapesten, 1990. május 25-én aláírt megállapodás kihirdetéséről szóló előterjesztést fogadja el a tisztelt Ház.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem