LENGYEL ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először Szalay Gábor szavaira reagálnék, nemcsak a mostani, hanem az előtte való felszólalása kapcsán is, amikor párhuzamot vont a Széchenyi-terv és a mikrohitel között.
Igen, sikerült, Szalay úr, a Széchenyi-tervet és a mikrohitelt kellőképpen padlóra küldeni, ki van üresítve mind a kettő, és a vállalkozások számára nem tud olyan mértékű segítséget nyújtani, mint amit a vállalkozások elvárnának tőle.
Göndör képviselő úr azt mondta, kilencven év alatt ért volna körbe a rendszer, hogy minden vállalkozás hozzájusson a pénzhez. Én úgy gondolom, a vállalkozások jelentős része nem is akart pályázni a Széchenyi-tervre.
Egy másik statisztikát is elmondanék Göndör képviselő úrnak: átlagosan hetvenévenként kerül sor egy önkormányzat átfogó állami számvevőszéki vizsgálatára.
(19.10)
Én úgy gondolom, hogy ilyen több tízéves periódusokkal nem érdemes vagdalkoznunk. És valóban - visszatérve Szalay képviselő úr szavaihoz - egysíkú lett a vita, ugyanis a jelenlegi kormánypártok kiherélték mind a Széchenyi-tervet, mind a mikrohitelt, és ezek után valóban könnyebb a semmit igazságosan elosztani a vállalkozások között.
Én úgy gondolom, hogy az egyhangúságot és az egysíkúságot föl kéne adni a kormányzó pártoknak is, és nem kéne zsigerből támadni azokat a gazdaságösztönző rendszereket, amelyek jól működtek az előző ciklusban, ilyen volt a Széchenyi-terv is, és jól működött a mikrohitel is. Természetszerűleg az elmúlt egy évben, amit önök vittek végig, számtalanszor történt olyan, hogy kiürült egy alap, és feltöltötték. Sajnos, azért az elmúlt évben az volt a dominánsabb, hogy kiürült az alap, és befagyasztották a támogatások folyósítását.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem