GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Folytatva a korábbiakat: tisztelt képviselő asszony, és most már hozzá kapcsolódóan Babák képviselő úr! Kérem, játsszanak csak egy kicsit a gondolattal: ez a nagyon dicsért Széchenyi-terv ebben az ütemben, amit most már Szalay Gábor is megerősített, 90 év alatt ért volna körbe. Szóval azt mondom, hagyjuk ezt már abba!
Ahogy Szalay Gábor mondta, a Széchenyi-terv nagyon jó cím volt, a közvélemény manipulálására tökéletesen alkalmas, de a gazdasági hatása, ahogy ezt Babák képviselő úr elmondta, egy-egy képviselőnek, esetleg egy kisebb településen hozott pozitív változást (Folyamatos közbeszólások a Fidesz padsoraiból.), de nekünk ahhoz fűződik érdekünk, hogy a vállalkozások döntő többsége kerüljön jó helyzetbe. Az a cikk is, amit Bernáth Ildikó olvasott, arról szól, hogy a vállalkozások döntő többségét kell helyzetbe hozni, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez a közel egymillió biztosan nem életképes, a jelentős részük kényszervállalkozás. De képviselő asszony, hadd mondjam el: mennyivel korrektebb ez a rendszer annál, hogy Budapesten, egy íróasztal mellett döntik el, hogy Nagykanizsán egy adott vállalkozónak kell vagy nem 500 ezer vagy 1 millió forint? Sokkal jobb az, amikor azt mondjuk, hogy a társasági adóját nem kell befizetni - itt megvalósul az, amit tetszik hiányolni, hogy nem kell visszafizetni. Nem kell, mert a társasági adó nála marad, be se kell fizetnie, és a döntést is saját maga hozhatja meg.
A befejező mondatom: tisztelettel ajánlom a figyelmükbe, olvassák el az ÁSZ-jelentésnek azt a részét, amelyik arról beszél, hogy azon túl, hogy diszkriminatív az elosztása, nincs elszámoltatás. Senki nem vizsgálta meg, hogy a pályázatban meghatározott célok megvalósultak vagy sem.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem