DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Önök úgy beszélnek a Széchenyi-tervről, mint valami panáceáról, amely minden gazdasági baj általános gyógyszere. (Zaj az ellenzék padsoraiban.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Én tudok beszélni akkor is, ha önök közbeordibálnak, a televízióban pedig nem hallatszik, tehát teljesen feleslegesen koptatják a torkukat, engem nem zavarnak meg vele, a tévénézőket pedig nem befolyásolják. Nyugodtan tessék megnyomni a gombot, és úgy tessék elmondani!
Tisztelt Képviselőtársaim! A Széchenyi-terv, amelyről önök mint minden bajok orvosságáról beszélnek, állítólag az Európa-szerte mutatkozó recessziót akasztotta volna meg Magyarországon. Sajnos, ha az ember nem a napilapokat olvassa, tisztelt Bernáth Ildikó képviselőtársam, hanem a Központi Statisztikai Hivatal adatait nézi, akkor azt kell mondani, nem akasztotta meg ezt a recessziót. 2000 első negyedévében Magyarországon 6,5 százalékos volt az egy évre vetített gazdasági növekedés, és ettől a pillanattól kezdve negyedévről negyedévre folyamatosan csökkent, Széchenyi-terv ide, Széchenyi-terv oda, mígnem a kormányváltás időszakára elérte a 3 százalék alatti növekedési ütemet.
Elhiszem Hargitai képviselő úrnak, hogy a saját választókerülete különféle vállalkozóit fejben tartja. Nem kívánok összefüggést keresni a választókerület képviselőinek pártállása és az ottani sikeres pályázatok között, de elhiszem, hogy tud mondani öt olyan vállalkozót, akiknek sokat segített a Széchenyi-terv. Egészen biztos, bárkinek, aki kapott 500 ezer forintot, annak sokat segített. Tehát annak a tízezer vállalkozónak, aki a kilencszázezer közül kapott, sokat segített a Széchenyi-terv. A többi nyolcszázkilencven-valahányezernek sajnos nem segített semmit, mert ők nem kaphattak belőle, míg ezzel szemben abból a sáveltolásból származó árfolyamnyereségből, amelyről beszéltem, minden vállalkozó, aki exportra termelt, kaphatott.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem