DR. FÓNAGY JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én a magam részéről osztom Szalay Gábor képviselő úr számait, azok korrektek. Azt mondta, hogy körülbelül 10 ezer pályázat volt, és ezt önök a 800 ezer kis- és középvállalkozáshoz viszonyították. Javaslom, hogy viszonyítsuk a 10 ezer nyertes pályázatot a 2003-ban valamifajta pályázatos támogatásban részesült vállalkozásokhoz, és akkor rá fogunk jönni, hogy a 10 ezer bizony nagyon magas szám.
A Széchenyi-terv önmagában természetesen nem csodaszer, nem önmagában való, és nem is old meg mindent. Ebben is igaza van képviselőtársamnak, hogy a Széchenyi-terv mellett, ami jellemzően azért a közép- és a nagyobb vállalkozások pályázati rendszere volt, nagyon kellett hozzá az egyébként 1991-től futó mikrohitelrendszer, nagyon kellettek az egyéb pályázati lehetőségek.
Önöknek az lett volna a feladata, ha lett volna ezekről bármilyen elképzelésük - és ezt nem elsősorban a tárcára értem, hanem az egész jelenlegi kormányzati rezsimre -, hogy ezeket a továbbfejlesztéseket elvégezzék. Ehelyett önök ezt az egészet eltaposták. Eltaposták, híven tartották magukat ahhoz a szokásukhoz, hogy amikor önök vannak hatalmon, akkor ez az ország tönkremegy: tönkrement 1998 (Sic!) közepe felé, és ne mondják, hogy nem önök voltak, akkor a gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettest Medgyessy Péternek hívták (Göndör István: És növekedett a gazdaság, képviselő úr!), ez az ember ma Magyarország miniszterelnöke; tönkrement '94 és '98 között, és akkor önök kényszerintézkedéseket foganatosítottak, tönkrement az ország; és tönkrement 2002-ben, és önök megint ugyanarra hivatkoznak. A mások gyűlölete helyett próbáljanak meg önök is tükörbe nézni!
Köszönöm, elnök úr. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem