BERNÁTH ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm. Göndör képviselőtársamnak mutatnám, ha megpróbálna erre fordulni, azt a szakmai anyagot, amelyet a Gazdasági Minisztérium “A magyar gazdaság 2001-ben” címmel adott ki. Több százezer vállalkozóról beszélt, akik nem kaptak támogatást. Nehéz úgy támogatni valakit, ha nem pályázik. 13 629 pályázat érkezett 2001-ben a Széchenyi-tervhez, ebből elbírálásra került 2373 és így tovább, nem kívánom ezt mind felsorolni. Miután Göndör képviselőtársam az előző ciklusban is képviselő volt, nyilvánvalóan ő is megkapta ezt, úgyhogy utána tud nézni.
Amit Józsa képviselő úr említett, hogy akkor milyen csekély összegűek voltak ezek a pályázatok, illetve Göndör képviselő úr is tett erre célzást, hogy csak morzsákat kaptak, kérem, adjanak nekik akkor egy nagy karéj kenyeret, de adjanak, mert akkor jobban jár, nemcsak a vállalkozó, hanem nyilvánvalóan az is, aki dolgozni kíván. Egyébként pedig szintén ebben az összefoglalóban olvasható, hogy a beérkezett pályázatok közel 90 százaléka 25 millió forintnál kevesebb támogatást igényelt, 62 százalékuk eddig 5 millió forintnál is kevesebbet. Ha a képviselő urak elolvassák ezeket az adatokat, akkor talán másként gondolkodnak erről.
Azt, hogy Fidesz közeli meg a barátok zsebét tömték tele, a legteljesebb mértékben visszautasítom. Önök között is ülnek olyan képviselők, akik eredménnyel pályáztak a Széchenyi-tervhez, igazán nem nevezhetők Fidesz közelinek. Egyébként pedig hogy mi történik a munkahelyekkel - olvassák már el néha a napi sajtót, mondjuk, olyanokat is, amelyekről igazán nem lehet azt mondani, hogy Fidesz közeliek lennének, országos napilapok, amelyek rendszeresen beszámolnak gyárbezárásokról. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem