BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Széchenyi-tervről itt sok szó esett, és megvallom őszintén, hogy azért jó lenne kicsit sommásan arról beszélni, hogy ha a világban baj van, akkor valamit tennie kell egy kis országnak, mint nekünk is. Ha a világgazdaságban baj van, ha gazdasági válság van, akkor belső gazdaságot kell élénkíteni. Ezt nálunk okosabb emberek kitalálták, hogy ilyenkor azt mondjuk - Baross Gábor -, hogy közmunkák, fogyasztásélénkítés, hitel, monetáris politika, lakásépítés és hasonlók. Ezt foglalta csomagba egy sajátos magyar filozófiával, a hazai kis- és középvállalkozások megerősítésével, támogatásával, a forrásallokációval a Széchenyi-terv.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ez volt a filozófiája - önök ezt nem folytatják. Önök vannak kormányon. Miért nem tesznek valamit? Tegyék a dolgukat, önöké a felelősség! Ma mi van, kérem? Semmi. Nem látom a gazdaságpolitikát, el van bizonytalanodva a gazdaság, a kis- és középvállalkozások. Mi nem akartuk odadobni a versenynek a magyar, hazai kis- és középvállalkozásokat, hanem felkészíteni az uniós csatlakozásra. Nem megy a gazdaság, növekszik a munkanélküliség, nő az eladósodás, csökken a teljesítmény. Uraim, tegyék a dolgukat!
Ha önöknek nem szimpatikus Széchenyi terve, amelyben van saját, magyar, hazai gazdaságfilozófia, tegyenek akkor más nevet elé - de tegyék már, könyörgök, mert másfél éve kormányoznak! Ha azt most tönkretették, amit elkezdett a polgári kormány, vagy nem töltötték föl a pályázati lehetőségeket, és nem tettek forrást ezekhez, akkor találjanak ki valami mást, ahova önök tesznek.
Még egy dolgot hadd mondjak el gyorsan. Kérem szépen, én nemcsak a környezetemről és a városomról beszéltem, Göndör képviselő úr; nézzék meg Gyulát, Orosházát, Gyomaendrődöt, Tótkomlóst, Békéscsabát: a Széchenyi-terv csodákat teremtett.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem