BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, mélyen tisztelt elnök asszony. Tisztelt Hölgyek, Urak! A gazdaság állapota egy ország állapotát és pénzügyi állapotát tükrözi legjobban.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az imént Göndör képviselőtársam arról beszélt, hogy a Széchenyi-terv egy terv, egy forma, egy keret, a benne lévő filozófia, gazdaságpolitika nagyon fontos. Önök úgy beszélnek a Széchenyi-tervről, hogy nincs mögötte gazdaságpolitika, és pénz sincs benne. Az történt ugyanis, hogy a Széchenyi-terv jól funkcionált, hiszen allokálta a vállalkozásokban lévő forrásokat, mellétették a sajátjukat, és beindult a gazdaság, a belső gazdaság élénkülése. Önök ezt herélték ki, tisztelt hölgyek, urak. Megtartották a Széchenyi-tervet, csak nem raktak mellé forrást.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Úgy gondolom, hogy pénz nélkül ez nem megy. Széchenyi-terv van, mert önök azt nem tehették meg, hogy egy jól menő, gazdaságélénkítő, belsőgazdaság-élénkítő, hazai kis- és középvállalkozást segítő metódust, egy jó Széchenyi-tervet megszüntessenek, hanem úgy herélték ki, hogy nem tettek bele pénzt. Ne várják a Széchenyi-tervtől, hogy gazdaságot élénkítsen, amikor nincs benne forrás, pénz! Kérem, akkor miről beszélnek?
Azt pedig, tisztelt hölgyek, urak, hogy ez milyen gazdasági növekedést hozott, úgy gondolom, az országban sok helyen megtapasztalták. Én csak a saját példámat tudom említeni, tisztelt hölgyeim és uraim, mégpedig azt, hogy a városunkból panírozott termékből azóta húszmilliárddal több megy ki, késztermék, lámpaburából pedig kétmilliárddal több, azért, mert 50 százalékát a Széchenyi-tervvel támogatásként tudták megszerezni; és csináltak 150 munkahelyet.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Önök csak beszélnek, de nem tesznek bele pénzt. Kiherélték a Széchenyi-tervet, ezért nem működik, és ezért van a gazdaságnak problémája. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem