DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Teljes szövegű keresés

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Majd 46 évvel ezelőtt, 1957. december 10-én a Magyar Szocialista Párt jogelődje, a Magyar Szocialista Munkáspárt Politikai Bizottsága feltehetőleg ugyanabban az épületben, ahol a szocialisták ma is székelnek, határozatot fogadott el úgymond a büntetéspolitikáról.
“Az ellenforradalom óta eltelt időszak alatt - kezdődik a határozat - megszilárdítottuk hazánkban a népi hatalmat, helyreállítottuk törvényes rendjét. Az ellenforradalmi erők megsemmisítéséért, népi hatalmunk megszilárdításáért, a törvényes rend helyreállításáért folytatott harcban tevékeny részt vállaltak bűnüldöző szerveink, bíróságaink, ügyészségeink, belügyi szerveink is. Bűnüldöző szerveink munkáját 1956. november-decemberben az ingadozás jellemezte. A bűnüldöző szervek munkája később fokozatosan javult. A javulás jelei először a belügyi szervek munkájában mutatkoztak meg, majd az ügyészség és végül a bíróság tevékenységében is megnyilvánultak. Ma már általában megállapítható, hogy megszilárdultak bűnüldöző szerveink, és a párt politikájának megfelelően végzik tevékenységüket.”
Tisztelt Ház! Eddig a 46 évvel ezelőtti idézet. De lássuk csak, hogyan is képzelik el ma, 46 évvel később a szocialisták a törvényességet. “Szász Károllyal és a vele hasonlókkal szemben úgy kellene eljárni, hogy vagyonelkobzás, és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog a börtönben ülni.” - mondja Török Zsolt, egy mindeddig kevéssé ismert szocialista országgyűlési képviselő.
Keller László Polt Péterrel kapcsolatban a következőképpen fogalmazza meg hitvallását: “Én is érzékelem azt az egészséges türelmetlenséget a társadalom részéről annak érdekében, hogy találjuk meg a felelősöket. Ugyanakkor elnézést is kell kérni a társadalomtól azért, mivel ezt a munkát nem tudjuk bolsevista módszerrel elintézni, csak jogállami keretek között.” Jól hallották, tisztelt hölgyeim és uraim, Keller László azon kesereg, hogy az általa besározott és a rendőrség által folyamatosan zaklatott emberekkel szemben sajnos csak jogállami keretek között tudnak eljárni. Hol vannak már a régi jó, bevált bolsevik módszerek, amikor még Keller László társai csak ráböktek valakire, és már vitték is elintézni? Hol vannak már azok az idők, amikor a bűnüldöző szervek a párt politikájának megfelelően végezték a tevékenységüket?
Aki a hatóság előtt mást bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol, az bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha hamis vád alapján büntetőeljárás indul.
Tisztelt Ház! A büntető törvénykönyv szavai ezek. Keller Lászlónak és feljelentgető társainak előbb-utóbb felelniük kell a hamis vádakért. Ehelyett mi történik? Tapolcai frakcióülésükön Medgyessy Péter, Kovács László és a szocialisták hadat üzentek a magyar jogállam független intézményei ellen. El akarják távolítani a brókerbotrány leleplezésében kulcsszerepet játszó állami bankfelügyelet vezetőjét, le akarják váltani a politikai ellenfeleikkel szembeni hajtóvadászatot törvényes mederbe terelő ügyészség vezetőjét, és mindezt olyan eszközökkel teszik, hogy azt az egykori MSZMP Politikai Bizottsága is megirigyelné.
Szász Károlyról a pénzmosásban érintett bank volt elnöke, a miniszterelnök már jó előre kimondta az ítéletet, majd csak ezt követően indít ellene a sikkasztásban érintett bank volt vezérigazgató-helyettese, a pénzügyminiszter egy egyébként törvénytelen vizsgálatot. Polt Péternek pedig megüzenik, hogy egész ősszel zaklatni fogják a parlamentben, raportra hívják, hátha a legfőbb ügyésznek vagy az ügyészi szervezetnek elmegy a kedve attól, hogy a szocialisták érintettségét a brókerbotrányban töviről hegyire feltárják. Ez történik napjainkban a szocialista törvényesség jegyében. És minden magyarnak újból fel kell idéznie a már-már elfeledett rendszerváltáskori igazságot: a szocialista jelző a szavak előtt fosztóképzőt jelent, a szocialista törvényesség éppen az ellenkezőjét jelenti annak, amit jelző nélkül jelent.
Több millió honfitársunkkal együtt hisszük, hogy a magyar jogállam intézményei erősebbek annál, mintsem hogy a szocialisták akaratuk alá tudnák őket hajtani.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem