DR. SCHVARCZ TIBOR

Teljes szövegű keresés

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Egy dolgot nem értek. Csáky András azt mondta, semmi nem indokolja ezt a rohanást. A legfőbb indoka az volt, hogy a kórháztörvénnyel együtt a jogállásról szóló törvény lépjen életbe. Mi szerettük volna, ha ez a törvény a hatályba léptető rendeletekkel együtt megjelenik és hatályba lép. Akkor most rohanjunk, vagy ne rohanjunk?
Szerettünk volna tárgyalni a megfelelő érdek-képviseleti szervekkel. A válasz az volt, hogy sztrájkot, ellenállást helyeztek kilátásba. A tárgyaláshoz két fél kell. Olyan érvrendszer mellett politizálnak az érdekképviseletek, és olyan dolgokat vindikálnak maguknak az általuk beterjesztett és vitaanyagként szolgáló törvénytervezetben, ami ebben a törvényben benne van. Benne vannak a munkajogi, az ügyeleti kérdések.
Ha most hajlandók lennénk elfogadni az önök konszenzusra vonatkozó ajánlatát, mi a biztosíték arra, hogy lenne konszenzus? A kamara javaslatában szerepel egy közel 400 százalékot jelentő béremelés. Ugyanis az európai bérekhez való felzárkóztatás ezt jelentené. Szerepelnek olyan követelések, amelyeket, még ha lenne is rá pénz, nem lehet megoldani, hiszen a komplett ügyelet európai bírósági módon való kiállításához pluszlétszám kell. Ezért vezettük be és ezért szeretnénk beléptetni fokozatosan ezt, hiszen fel kell készülni az orvosképzéssel, szakorvosképzéssel arra, hogy ezt meg tudjuk valósítani.
Mi a biztosíték, hogy ha elfogadnánk az önök javaslatát, lehetne konszenzust teremteni ilyen kijelentések és ilyen fenyegetettség mellett?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem