DR. SCHVARCZ TIBOR

Teljes szövegű keresés

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Csáky András által az ügyeletről elmondottakhoz szeretnék hozzászólni. Magam 1997 óta foglalkozom az orvosi ügyelet munkajogi és szabályozási kérdéseivel, és többször nekifutva ennek a kérdésnek, most a jogállásról szóló törvényben sikerült a megoldáshoz közeli helyzetet teremteni.
Akkoriban, amikor először beszéltünk az ügyelet ilyetén való szabályozásáról, a Magyar Orvosi Kamara elítélte a korábban benyújtott törvénytervezetünket. Három éve, amikor már ismert volt a luxemburgi bíróság döntése, amelyet spanyol orvosok nyertek meg az ügyelettel kapcsolatosan, akkor már ebben szabályoztuk ezt a kérdést. Most a német orvosok adták be ezt a keresetüket azzal, hogy vonatkozik-e Németországra a luxemburgi bíróság döntése. Valóban vonatkozik, hiszen az Európai Unióban mindenkire vonatkozó döntéseket hoz a luxemburgi bíróság.
Azt szeretném hangsúlyozni, hogy ez a javaslat száz százalékig nem oldja meg ezt a kérdést, de mi is mindig azt szerettük volna, és váltig hangoztatjuk, hogy szeretnénk azt elérni - és ebben van egy javaslat arra, hogy ez folyamatosan bevezetésre kerül -, hogy az ügyeleti munka egyöntetűen túlmunkának számít, és szűnjön meg az, hogy az ügyeleti munkát úgy számítják, hogy rendelkezésre állás és túlmunka. Egységesen túlmunkának szeretnénk tekinteni, de ennek sem létszám-, sem anyagi fedezete jelenleg nem áll rendelkezésre. Ezért egy fokozatos bevezetés mellett tettük le a voksunkat, és a törvénytervezet is erről szól.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem