DR. GÓGL ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Örülök, hogy Göndör úr Medve miniszter úrnak tulajdonítja - téved. (Göndör István: Ő mondta.) A nevezéktan lehet, hogy tőle származik, de az elv, a díjazáson kívüli elfogadás ténye - valahol megvan az az okirat, majd megkeresem, és eljuttatom Göndör képviselő úrnak, hogy ne legyen tévedés. Ez egy álságos kiindulópontja volt a magyar biztosítórendszer államosításának. Az átdolgozásban nincs igaza Göndör képviselő úrnak, mert a 103 § (2) bekezdése nem köt időt, arról szól, hogy fölfüggesztjük a tárgyalását, és átdolgozásra visszavonja az előterjesztést. Nincs annak kötöttsége, és szó nincs arról, hogy év végéig kellene elhúzni vele az időt.
A második, hogy arra a javaslatra, amit a kamara készített, még finanszírozási eszközt is kapott a minisztériumtól, hogy készítse el. Előkészítette, és az ténylegesen vita tárgya egyetlen megbeszélésen sem volt; erről szól ez. Bocsánat, olyan vita nem volt, ahol végigfutott volna rajta mindenki, és megbeszéltük volna, hogy mik azok a pontok, amikbe… A munkajogi résszel nincs gond. Ha Göndör képviselő úr figyelt, mi nem vitattuk egy pontját sem a mostaninak, legfeljebb egy új elemet tennénk be, mert itt van nálam négy európai uniós tagállam csatlakozó bírósági állásfoglalása, ami nem lesz elkerülhető nekünk sem május 1-je után. Tehát már az, amit most beterjesztettünk, még az is megfontolandó, hogy ne menjünk-e elébe a dolgoknak, és tennénk egy lépésről lépésre, fokozatosan felépíthető rendszert, mert az jogilag védhető. Ez a deklaratív nem lesz védhető.
Higgyék el, képviselőtársaim, hogy az szeretnénk, ha béke lenne az egészségügyben, és megnyílna a perspektíva. Ezt szeretné az Orvosi Kamara, az orvoskar is, és ez a betegek érdeke is. De én azt hiszem, ha nem tudunk érdemi párbeszédet folytatni, akkor keresztülmegy ez a törvény az összes következményeivel.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem