DR. GÓGL ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon örültem Schvarcz képviselőtársam hozzászólásának, mert azt hiszem, keresni lehet azt a konszenzust, ahol megteremthető a biztosíték arra, hogy az a megállapodás törvénnyé tudjon válni, amely három elemre épülve, kódexszerűen rendezi az egészségügyet, és belevihető az a fokozatosság is, ami a kamara igénye.
Szerencsém volt jelen lenni azon a megbeszélésen, ahol Rácz államtitkár úr képviselte a minisztériumot, és a kamara vezetésével zajlott le. Ennek nem politikai szerepvállalásom az oka, hanem azért, mert az oktatási bizottság elnöke vagyok a Magyar Orvosi Kamarában. Világosan elmondta a kamara új vezetése, hogy tisztában vannak azzal, hogy mi a magyar társadalom értékteremtő képessége. De azzal is tisztában vannak, hogy 4 százalék körüli a mostani ráfordítás az európai 8 százalékos átlaggal szemben.
Az is világos, hogy a 2004. évi költségvetést egyszerűen nem lehet terhelni semmilyen többletkiadással. Az már politikai kérdés, hogy az elmúlt évi béremelésből az idei infláció 5, a jövő évi ugyancsak 5 százalékot már elvisz. Tehát legyen világos, hogy amortizálódik az a béremelés. Én ismerem azt az anyagot, amit talán orvos képviselőtársaim mindegyike megkapott, amelyet Éger elnök úr elküldött, hogy mi a szándéka, célja, és hogyan képviseli az orvoskar érdekeit.
A Magyar Orvosi Kamara igenis hajlik arra, hogy egy konszenzusra épülő és a biztosítékokat adó rendszert támogat és mögéje áll, de rendezett, világos célt és lépéseket akar látni. Ez pedig elvárható, azt hiszem, tőlük, ha ők képviselik az orvoskart és közvetve a betegeket is.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem