DR. GÓGL ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Nem akarok visszaélni az egészségügyi és orvosi tájékozottságommal, de van olyan, hogy szelektív süketség, és van olyan, hogy valaki nem azt hallja, amit a másik mondott, mert nem vakvágányt mondtam, amit ön kilencszer ismételt, hanem egy kerülőútra kerülést. A vakvágányt korábban, más vonatkozásban kétségtelenül említettem.
Az, hogy a paraszolvenciát Gerő Ernő a gazdasági bizottság határozatának a széljegyzetére írta, ez tény, és ezzel kinyitott egy olyan valóságot, amely szégyene a magyar egészségügynek. Én jól emlékszem arra, amikor miniszterként elsőként létrehoztam a paraszolvencia feloldására ajánlatot tevő bizottságot - ezt kötetben meg is jelentettem -, hogy megkeressük a módját, hogyan építsük ezt le, és milyen támadást kaptam a hazai sajtóban, hogy ezt tartottam az első hónapok legfontosabb eseményének.
Nem szeretem azt a jelzőt sem, hogy “sunyi”, mert nem gondolom, hogy a parlamentben minősíteni lehet egy ilyen meggondolást, mert a Mikola-törvény elsődleges rendező elve igenis az volt, hogy profitorientált befektetők ne jelenhessenek meg, csak a közvagyonnak a közcélú felhasználására módot adó rendszer legyen az elsődleges. Ezt lehet vitatni, meg lehet kérdőjelezni, lehet azt mondani, hogy második körben ezt már nem tudta kizárni, de tételezzük fel, hogy a rendszerek a maguk szabálya szerint korrekten működnek, és akkor ez a “sunyi” jelző valahol méltatlan.
Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem