DR. CSÁKY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Lehet, hogy elnök úr és még mások tárgyaltak ebben az ügyben, de kérem, hogy olvassa el a kamara nyílt levelét a miniszterelnök úrhoz, ahol jelzik azt, hogy augusztus 4-én, augusztus 18-án, sőt az EDDSZ február 26-án a miniszterelnökhöz fordult, még választ sem kapott. Tehát nem volt olyan nagy tárgyalás, legalábbis ezen a szinten.
Én úgy gondolom, december végéig - egyetértve azzal, hogy január 1-jével mindenféleképpen hatályba kell lépni -, miután nem előzmény nélküli ez a törvényjavaslat, le lehet folytatni egy ilyen egyeztetést. Tárgyalástechnikailag megoldható, hogy azok a félelmek minimálisra csökkenjenek, amit elnök úr itt említett, hogy esetleg konszenzus hiányában dugába dől az egész. Annak megvan az egyre inkább ismert tárgyalástechnikai lehetősége, hogy ezt kizárjuk.
Pont amiatt, hogy politikai akarat van abban - ezt mi elmondtuk az általános vita első szakaszában -, hogy valóban most, a költségvetésnek ebben az állapotában egy picit túlzónak tartjuk mi is azt, hogy rögtön egy több száz százalékos béremelés, nemcsak azért, mert nincs meg a fedezete, hanem azért, mert ágazatok közötti feszültség is van; de abban egyet tudnánk érteni, hogy akkor, amikor az egy főre jutó nemzeti össztermék az európai uniós átlag 57 százalékát éri el, akkor kimondjuk azt, hogy két-három éven belül az európai uniós átlag bizonyos százalékára emeljük föl az ágazatban dolgozók fizetését, jövedelmét. Ebben egyet tudunk érteni. Mint ahogy egyet tudtunk érteni annak idején a NATO-csatlakozás során abban, hogy pont a hadsereg fölkészítése miatt évről évre növeljük a nemzeti össztermékből való részesedését, hogy minél hamarabb kompatibilis legyen.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem