DR. NÉMETH IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Valóban mosolyt fakasztó az a tájékozatlanság, amellyel félre akarja vezetni az agrártermelőket. Úgy gondolom, itt ez egy álságos vita, hogy most az élelmiszert őstermelő állítja elő, egyéni vállalkozó állítja elő vagy bármely más társaság állítja elő. Ez a jogszabály egységes követelményrendszert állít, és úgy gondolom, olyan egyszerűsített formában - lássuk például az engedélyezi eljárás kiiktatását -, amelynek az őstermelők is meg tudnak felelni.
Ön azt állítja, hogy egy darab tész van elismerve az országban. Valóban, ez így van, egy darab tész van elismerve az országban, de harmincnyolc darab előzetesen el van ismerve, és a jelenlegi támogatási rendszerben ugyanolyan jogon kap támogatást, tehát támogatáshoz jutott, mint az egyetlenegy darab. Csak szeretném önt emlékeztetni, hogy tavaly nyáron még csak tizenhat ilyen tész volt, és egy év alatt több alakult, mint az elmúlt négy évben összesen. Ilyen értelemben úgy gondolom, a kistermelők érdekében, az ő összefogásuk érdekében nagyon sok minden történt. Teljesen fölösleges ez a hangulatkeltés, amellyel ön itt az elmúlt percekben megpróbálkozik, hisz önökre volt jellemző, az ön agrárpolitikájára és az önök agrárpolitikájára, hogy azt nézték, ki az illető, aszerint kapott támogatást, aszerint kategorizálták, hogy hol termel. Nagyon sok példát lehetne hozni. Ez megszűnt. A részrehajlás, megosztás, tenyérből etetés politikája nem gyakorlat a Medgyessy-kormány időszakában. Mindenki azonos eséllyel juthat támogatáshoz, legyen szó őstermelőről vagy bármely más vállalkozóról.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem