DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szót kértem, mert úgy érzem, hogy aki minket figyel, hallgat az országban vagy olvassa az Országgyűlési Naplót, az félreérthet dolgokat, vagy azt hiheti, hogy mi értjük félre éppen azt, ami ékesen megnyilatkozott Vincze László és Kis Zoltán képviselő urak párbeszédéből.
Ez a beszélgetés, ugyebár, a fogyasztóvédelemről és az élelmiszer-higiéniáról szól. Az élelmiszer-mérgezés előforduló esemény, és ettől megóvni a lakosságot, embertársainkat törvényhozási, kormányzati feladat. Mégis megengedni azt, hogy az a látszat keletkezzen, mintha az őstermelő valamiféle balkezes fajankó lenne, aki ne tudna az élelmiszer jóságára, épségére és ízletességére vigyázni, egyfajta lenézése az őstermelőnek, aki őstermelő volt már száz meg sok száz évvel ezelőtt is. Igen tisztelt képviselőtársaim, nincs most a kezemben statisztika, de úgy emlékszem - és szívesen vennék részt ilyen statisztikai kutatásban, hipotézistesztelésben -, hogy több ember hal meg élelmiszer-mérgezésben azért, mert mire a gyárból eljut az élelmiszer a fogyasztóhoz, mérgezett lesz. Ezeknek az élelmiszereknek a száma több, mint azoké, amit az őstermelő ad el a szomszédjának, azzal a birkapörkölttel együtt is, amit március 15-én az őstermelő birkájából főznek, vagy a túróval együtt, amiből túrós csuszát készítenek. Ott kevesebb élelmiszer-mérgezés van, mint a gyárakból kikerülő termékekből. Nem az ellen szólok, csak nem szeretném, ha félreértés lenne az arányokat tekintve.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem