FONT SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. A vezérszónoki gondolataimból kimaradt, de nagyon fontosnak tartanám a törvény szerkezetére vonatkozó észrevételünket. Ez az úgynevezett salátatörvény-jelleg, tehát az, hogy a kormány folyamatosan, visszatérően oda nem illő törvényeket próbál becsempészni a zárszámadásba.
Az az igazság, hogy annak idején Veres János képviselő úr fogalmazta meg a 2001. évi zárszámadással kapcsolatosan szigorú, bíráló megjegyzéseit az előző, polgári kormány hasonló lépéseire. Nos, akkor töredéke volt az oda becsempészett, más témájú törvényjavaslat; jelen pillanatban mi legalább tizenötöt tudtunk megszámolni, úgy gondoljuk, hogy ennyi az abszolút nem oda tartozó.
Egyébként az oda nem tartozó egyik legsúlyosabb törvény, amelyre fel szeretném hívni a figyelmet, a közszféra 13. havi bérjuttatásáról szól, és azt próbálja előirányozni - és szerintem önök, a hatalmon lévő szocialista, MSZP-s, SZDSZ-es frakciótársak meg is fogják szavazni -, hogy ne karácsony előtt, még időben kerüljön kifizetésre a 13. havi juttatás, hanem ezt húzzuk át a következő időszakra. Tessék majd megnézni a módosító indítvány lényegét, amit a kormány beterjesztett! Mi ez ellen természetesen a leghatározottabban tiltakozunk. Azt értjük, hogy ezzel a kormány pénzügyi kozmetikázást szeretne elvégezni, hogy az idén már felhalmozott 5,5-6 százalékos várható hiányt tovább nem akarja terhelni arra az évre vonatkozólag, de azért nem gondoljuk, hogy ezt pont a közszféra dolgozóival kellene megfizettetni. Ez egy nagyon rossz trükk, a Magyar Demokrata Fórum ez ellen élesen tiltakozik, és nem tartja helyénvalónak, de ezt majd meg is tesszük a további indítványainkban.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem