BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Nyilvánvaló, hogy nem a pénzért kaptam - azért furcsa szocialista képviselőtársaim értékelési metódusa -, hanem azt hiszem, hogy a polgárok szavaztak rám, ez nyilvánvalóan az ő logikájuk.
(12.50)
Kuncze képviselő úr hosszasan tárgyalta a 2002. évi zárszámadási törvény kapcsán azt, hogy a dolgoknak mindig van előzménye. Tisztelt Képviselő Úr! Én önnel egyetértek, hiszen az a véleményünk, hogy miután megszülettünk, részesei vagyunk a múltnak, részesei vagyunk a jelennek, és ki-ki kompetenciája kapcsán a jövőnek is részese lehet. Így igaz, tehát van előzménye a 2002. évnek a polgári kormány oldaláról is, nyilvánvalóan, de úgy gondolom, hogy sajnos a jól elkezdett folyamatokat csak elrontották. Ez a sommás véleményem erről a kérdésről.
Úgy gondolom, az, hogy milyen folyamat mikor indult el, mikor kezdődött, ebben is lehet véleménykülönbség, de az biztos, hogy egymásra hatottak. A kérdés az, hogy amikor a rossz folyamatok elindultak, önök rápakoltak-e vagy sem. Az a sok választási ígéret, amelyet önök megtettek, korrektek voltak-e, kalkuláltak voltak-e vagy sem, amelyeket a 2002-es költségvetési törvény kapcsán beiktattak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bocsássanak meg a kifejezésért, mi tudjuk, hogy nem mi nyaltuk hegyesre a piramisokat. Azért gondolom ezt, mert nem mi tettük, és ezzel tisztában vagyunk. De félünk, tisztelt képviselőtársaim, a beterjesztett költségvetési törvény kapcsán is, hogy önök nem hegyesre nyalják, hanem elnyalják ezt a piramist, tisztelt hölgyeim és uraim, úgyhogy nem marad semmi - még a jövőt is elnyalják. Ezért féltem a tisztelt parlamentet és a Magyar Köztársaság polgárait, hogy önök elnyalják ezt a piramist. Szeretném, ha nem tennék, ha nem rombolnák le a jövőt. Ezt jelzi ez a beterjesztett költségvetési törvényjavaslat is. Tisztában vagyok mindkettővel.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem