DR. CSÁKY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Zuschlag képviselő úrnak legyen mentségéül mondva, hogy maximum… - habár életkorát tekintve elég kicsi a valószínűsége, hogy betegként ismerheti a magyar egészségügyet. Gógl képviselő úr tulajdonképpen egy jogi megoldást vetett fel, ami nem feltétlenül a képviselő úr által annyira üdvözölt szegregáció irányába mutat, és isten ments attól, hogy ez a szemlélet uralkodjon el ennek a törvényjavaslatnak a hatására, hogy az orvosi szakmáról leválik az ápolói szakma, hiszen az előző törvényjavaslat vitája során pont az ellenkező módon argumentáltak, hogy ez egy teammunka.
Ami pedig a megcsontosodott feudális viszonyokat illeti, képviselő úr, a több száz éves organikus fejlődés alapján egy nagyon jól kialakult belső szerkezet, amit ön ennek nevez. Miután emberi életekről van szó, nagyon sokszor mondjuk azt – és gondolom, hogy ebben egyetértünk -, hogy már-már félig erőszakszervezetnek minősíthető az egészségügy, hiszen az adott pillanatban nagy demokráciának nincs helye akkor, amikor az élet megmentéséről van szó, és az erre hivatottaknak dönteniük kell.
Pont úgy tűnik, ahogy egyre inkább teret engednek vagy teret engedünk az egészségügyön belül a hihetetlenül nagy demokráciának, mintegy a ló túlsó oldalára átesve, az embernek időnként az az érzése, hogy szétziláljuk egyben az egész ágazatot, és ennek a levét végső soron mindannyian isszuk, akik igénybe vesszük a szolgáltatást.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)
(17.40)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem