NÉMETH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjairól szóló törvényt nemrégiben módosította az Országgyűlés, a tavaszi ülésszak utolsó üléseinek egyikén fogadtuk el a javaslatot. Tehát szokatlanul rövid idő telt el a törvény módosítása óta, e módosításnak viszont oka van, Göndör István képviselőtársunk szólt erről. A törvény előkészítése során követték el a hibát az ebben részt vevő tárcák, köztisztviselők, de legyünk igazságosak, a parlament valamennyi pártja előadójának, illetve szakértőinek éberségét is kijátszották, mi sem vettük észre ezt a joghézagot. A módosítás tehát indokolt.
Akaratunk ellenére a törvényben hatályon kívül helyezett részek miatt tulajdonképpen megszűnt a jogi alapja annak, hogy a határőrség akár hivatásos, akár szerződéses állományú tagjának jelentkezőt ellenőrizzék. Ellenőrizzék az életvitelét, a családjában, háztartásában élők, a közvetlen hozzátartozók életvitelét amiatt, hogy megfelelően el tudja-e látni a feladatát; illetve szintén lehetetlenné vált volna, hogy a határőrség körében és a határőrséghez való tartozás leplezésével munkaviszonyt létesítsen, tehát fedett nyomozóként dolgozzon határőr.
(16.10)
Emellett valóban rendezi ez a javaslat azt a problémát is, hogy a külföldi kiküldetés esetén lehetővé váljon a belföldi napidíj 50 százalékának megfelelő külföldi szolgálati helyi pótlék kifizetése. A probléma tehát valós. Ennek a javaslatnak az elfogadása nem tűr halasztást, hiszen ezekben a hónapokban, napokban is bizonyára vesznek fel határőrt, és bizonyára külföldi utakra is sor kerül, tehát a törvény elfogadását a Magyar Demokrata Fórum ezek miatt is támogatja.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem