FONT SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Asszony! Nagyon örülünk annak, hogy a közlekedésbiztonságra ilyen hangsúlyt helyeznek, ugyanakkor kicsit úgy érzem, hogy csak szóban próbálják meg segíteni a rendőrséget és annak gyakorlati munkáját.
Ugyanis tavaly nyáron, amikor önök súlyos milliárdokat vontak el a rendőrségtől, beállt az a kellemetlen helyzet, hogy a rendőrség több megyében mozgásképtelenné vált, és ennek meglátszanak a mai következményei. Lehet, hogy önök a közlekedésbiztonságban úgynevezett sikeres eredményt érnek el, de a Bács-Kiskun megyei adatok nem ezt bizonyítják: soha ennyi halálos áldozat nem volt, mint az elmúlt tíz napban, jegyzem meg sajnos nagyon szomorúan, de eközben sajnálatos módon a kistelepüléseken folyamatosan nő a bűnözés, a betörés, a közrend megzavarása, a lakók nyugalmának megzavarása.
Még egy sajnálatos jelenség, amelyről ön sem tett említést, az a közlekedési rendészetnél található korrupció. Legyenek szívesek, beszéljenek olyan lakótársaikkal, ismerőseikkel, akiket megállítottak rendőrök: 10-15-20 ezer forinttal ma bármilyen közlekedési szabálysértést el lehet simítani, ez tömegessé, általánossá vált. (Moraj az MSZP soraiban.) A legnagyobb fertő itt, Budapesten található, ahonnan egyszerűen nem hajlandóak a budapesti rendőrök vidékre menni, mert azt mondják, ott nem lehet elég jól keresni.
Nagyon örülök annak, hogy Gergényi Péter lett Budapest rendőrfőkapitánya, ismerem a képességeit, hiszen Bács megyei volt. Nagyon kérem, azért, mert ellenzéki képviselők többen ismerjük őt, ne tessék őt leváltani, hanem tessék hagyni, hogy végigcsinálja azt a meghirdetett munkát, amelynek kicsit árnyaltabb változatát halljuk azóta, mióta ő kinevezésre került.
Szintén nagyon örülünk annak, hogy szóban önök a drogterjesztés, drogfogyasztás megállítását a rendőrségre szeretnék bízni. Csak egyetlen kis probléma van: az a régóta tartó vitánk, úgy néz ki, újra ki fog újulni, miszerint önök a büntető törvénykönyv módosításával sajnálatos módon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a drogfogyasztóknak egyfajta engedményt adtak, ezért hiába üldözik majd a rendőrök az éppen tetten ért személyeket, nem fogják tudni őket elítélni, vagy enyhébb ítélet fog születni, ami nem tartja távol a további bűnelkövetéstől ezeket a személyeket.
A Magyar Demokrata Fórum a költségvetésben a rendőrség (Az elnök ismét csenget.) megsegítését fogja támogatni.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDF soraiban. - Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem