GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN, a gazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy, ahogy az államtitkár úr is elmondta, egy kis terjedelmű, de rendkívül fontos törvényjavaslat van előttünk. A gazdasági bizottságban egyhangú többségi támogatást kapott a törvényjavaslat az általános vitára való alkalmasságnál és az elfogadásra vonatkozóan.
Ez a törvényjavaslat a cégnyilvántartás és a cégnyilvánosság körében megteremti azt a lehetőséget, hogy ebben a folyamatban sokkal gyorsabban juthassanak információhoz a gazdasági élet szereplői. Ha nagyon sarkosan fogalmazunk, akkor ez azt jelenti, hogy a hitelezői érdekek védelmét szolgálja, hogy gyorsan juthatnak információhoz.
A bizottságban azt az aggályt fogalmaztuk meg, hogy a törvényben meghatározott határidőt valahogy rövidíteni kellene. Tehát azt a 60 napos ügyintézési határidőt, ami a javaslatban szerepel, egy kicsit hosszúnak gondoltuk, figyelemmel arra, hogy azok a vállalkozások, amelyek beadják a dokumentumaikat valamilyen eljárási szándékkal, viszonylag gyors ügyintézést várnak el. Valójában ebben az esetben élvezhetik az előnyét annak, hogy az elektronikus adatfeldolgozás gyorsítja ezt a folyamatot. Ilyen értelmű módosító javaslaton a gazdasági bizottság dolgozik, de ezzel együtt önöknek elfogadásra javasolja ezt a törvényt.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem