GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Megpróbálok az intelemre figyelve még egyszer nem szót kérni, ezért megpróbálom azt a fajta gondolkodásmódot, amit az előzőekben is érzékeltettem, nagyon röviden felvázolni. Nem a pénz és a forint oldaláról közelítem meg feltétlenül és csak a dolgokat, hanem azt mondom, hogy az az élő környezet, amely körbevesz minket, nem mindegy, hogy az idő előrehaladtával hogyan és milyenképpen alakul. Akár a levegő, akár a víz, akár a talaj szennyezettsége nem mindegy, hogy a következő generációt hogyan és miképpen érinti meg. Azok a terhelések, amelyek érték ma, érték a múltban és érik vélhetően a jövőben is a környezetünket, mértékadó módon kihatnak az utánunk jövő generáció életére is.
Éppen ezért nem tartom torznak azt a fajta logikát, hogy mindenfajta olyan eszközt használjunk, amely a kibocsátás, a környezetterhelés tekintetében fékként hat. Egyetértek persze azzal, amit Lenártek úr mondott, hogy adott esetben ez igen nagy terheket is róhat bizonyos kibocsátókra vonatkozón, ezért nyilván a másik aspektusát is nézni kell a dolognak, ha már a pénzről beszélünk, ez pedig az, hogy hogyan lehet másik oldalról segíteni ezeket a vállalkozásokat.
Csak a példa kedvéért említem: ha másról nem beszélek, csak a társasági adó 18-ról 16 százalékra történő csökkentéséről, akkor lehet, hogy ezt a példát is érdemes kiszámítani, nem csak azt, amit Lenártek úr kiszámolt, és még rakhatnék mellé más ilyen kiegészítő gondolatokat, és valószínűsíthetően akkor más a dolgok egyenlege. Ezzel együtt persze azt kell mondani, hogy bizonyos kibocsátók számára, főleg akik a környezetüket nagymértékben szennyezik, ez jelentős károkat okoz, ez jelentős terheket hoz. Ez a célja a dolognak: a kibocsátás tekintetében csökkenteni kell - megszüntetni nem lehet, de csökkenteni kell - a terhelést.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem