DR. OROSZ SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt gondolom, hogy az Európai Unió is egy komplex intézkedéscsomag keretei között foglalkozik számos kérdéssel. És ha ott egy intézkedésen akarnák számon kérni az összes lehetséges pozitív hatást vagy esetleg elverni rajta az összes negatív hatást, akkor ezt megmosolyognák maguk az Európai Unió polgárai is.
Ezt a bevezetőt azért is mondom, mert egyelőre a magyar lakosság ilyen irányú közvélemény-kutatásairól persze még nincs információ, de nyilván, ha azt fogják kérdezni, hogy ha most többet kell fizetni, akkor tetszik-e a környezetvédelem, akkor azt fogja mondani, hogy nem, de erősen kétlem.
Ami viszont rendelkezésre áll, az az Európai Unió 15 tagországának a közvélemény-kutatása, ahol is 35 százalék erősen támogatja ezeket az energiaadókat, és ott is csak kifejezetten az energiaadókat, tehát az összes többi dologról nincsen szó, csak mondjuk, arról, hogy terheljük-e azt az energiát, amit egyébként ugyanők fogyasztanak el, magasabb adótételekkel. Erősen támogatja 35 százalék; kissé támogatja 38 százalék; kissé ellenzi 9 százalék; erősen ellenzi 8 százalék; nem tudja, nem válaszol 10 százalék. Azt gondolom, 73 százalék elég nagy szám ahhoz, hogy mi magunk is gondolhassunk arra, hogy az energiaadó, természetesen egyrészt kiteljesítve, másrészt párhuzamosan az ösztönzőkkel, más állami intézkedésekkel, adott esetben a technológiai fejlesztéssel, ezek együtt azért csak jó célt szolgálnak, és ezt az állampolgárok nemcsak hosszú, hanem akár rövid távon is be fogják látni. Tehát én nem félnék attól, hogy megutáltatja az energiaadó a magyar lakossággal a környezetvédelem ügyét. (Tállai András: Az adó nem, csak a kormány! - Derültség a Fidesz padsoraiból.)
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem